Gratis kurs om Honung – ursprung och kvalité – Göteborgs Bf Gratis kurs om Honung – ursprung och kvalité – Göteborgs Bf

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gratis kurs om Honung – ursprung och kvalité

19 januari, 2019, kl 10:00 - 17:00

På lördag den 19 januari inbjudes du av Göteborgs biodlareförening att deltar i kursen ”Honung – ursprung och kvalité” 10.00 – 17.00 via en videouppkoppling i SV lokaler i Redbergsskolan, Örngatan Redbergsplatsen Göteborg. Kursen annonseras i senaste numret av bitidningen och ges från Alvesta.

Denna ”kurs” borde intressera biodlare då det finns många tvivelaktiga honungsprodukter i handeln.
Anmälan per SMS ganska omgående till Ingemar 070 6855499

Kursen kostar dig ingenting. Lunch kan man äta på närbelägna matserveringar någonstans i närheten

Vi serverar fika och bröd till självkostnad

Frågor 0706 855499

Hälsar gör

Ingemar Widheden gm
Gbg Biodlareförening

++++++++++++++++++++++++

Program: Honung – ursprung och kvalité  19 januari 2019

Honungsringen bjuder in till en heldag där vi lär oss mer om honungens kvalité och egenskaper, oberoende kontroller av genom certifiering och vaxets betydelse i honungsproduktionen.

09.30–10.00 Frukostfika

10.00–11.15 Vad är det i honungsburken?
Märkning av honung och sammansatta produkter av honung och Livsmedelsverkets provtagning
Livsmedelsverket
Honungsringens honungsprover en översikt 2006–2018
Alf Andersson, Honungsringen

11.30–12.15 Honungens smaker
Sensorik för biodlare
Viktoria Bassani

12.15–13.15 Lunch

13.15–13.45 Honungens smaker
Ursprungsbestämning genom aromanalys
Mathias Lundgren, e-Sense Sweden

14.00–14.45 Livsmedelskontroller
Primärproduktion och förädling
Alvesta kommun

14.45–15.15 Fika

15.15–16.00 Certifiering IP Biodling, EU-ekologiskt och KRAV
Lotta Fabricius Kristiansen

16.15–17.00 Bivax som honungsförpackning
Preben Kristiansen, Jordbruksverket

Date:
19 januari, 2019
Time:
10:00 - 17:00