Göteborgs Bf
- This event has passed.
Gratis kurs om Honung – ursprung och kvalité
19 januari, 2019, kl 10:00 - 17:00
På lördag den 19 januari inbjudes du av Göteborgs biodlareförening att deltar i kursen ”Honung – ursprung och kvalité” 10.00 – 17.00 via en videouppkoppling i SV lokaler i Redbergsskolan, Örngatan Redbergsplatsen Göteborg. Kursen annonseras i senaste numret av bitidningen och ges från Alvesta.
Denna ”kurs” borde intressera biodlare då det finns många tvivelaktiga honungsprodukter i handeln.
Anmälan per SMS ganska omgående till Ingemar 070 6855499
Kursen kostar dig ingenting. Lunch kan man äta på närbelägna matserveringar någonstans i närheten
Vi serverar fika och bröd till självkostnad
Frågor 0706 855499
Hälsar gör
Ingemar Widheden gm
Gbg Biodlareförening
++++++++++++++++++++++++
Program: Honung – ursprung och kvalité 19 januari 2019
Honungsringen bjuder in till en heldag där vi lär oss mer om honungens kvalité och egenskaper, oberoende kontroller av genom certifiering och vaxets betydelse i honungsproduktionen.
09.30–10.00 Frukostfika
10.00–11.15 Vad är det i honungsburken?
Märkning av honung och sammansatta produkter av honung och Livsmedelsverkets provtagning
Livsmedelsverket
Honungsringens honungsprover en översikt 2006–2018
Alf Andersson, Honungsringen
11.30–12.15 Honungens smaker
Sensorik för biodlare
Viktoria Bassani
12.15–13.15 Lunch
13.15–13.45 Honungens smaker
Ursprungsbestämning genom aromanalys
Mathias Lundgren, e-Sense Sweden
14.00–14.45 Livsmedelskontroller
Primärproduktion och förädling
Alvesta kommun
14.45–15.15 Fika
15.15–16.00 Certifiering IP Biodling, EU-ekologiskt och KRAV
Lotta Fabricius Kristiansen
16.15–17.00 Bivax som honungsförpackning
Preben Kristiansen, Jordbruksverket