Medlemsmöte – Honungsdag i Slottsskogen 2024-08-24

 

Honungens dag i Slottsskogen 24 augusti.

Idag firade vi Honungens dag i Slottsskogen fyra dagar för sent. Men vi fick chansen att erbjuda information och honung till göteborgare och internationella gäster under veteran VM. Runt oss sprang en mångfacetterad grupp atleter. En synskadad man med käpp, en hundraårig indier med endast strumpor som fotbeklädnad och massor av andra i olika ålder och kondition.

Det fantastiska folklivet i Slottsskogen var förstärkt med många tillresande utöver de vanliga besökarna. Vi använde föreningens egen honung från vår bigård och någon medlems som exempel på hur honung skiljer sig åt och hur spännande det är att genomföra honungsprovning. Honungskollens informationsmaterial användes som utgångspunkt för allas möjlighet att bli ”honungssommelier”.

Det blev en arbetsam men väldigt lyckad dag. Samtalen med alla besökare är en verklig energiinjektion och bekräftelse på betydelsen av vårt arbete. Nästa år är du som medlem varmt välkommen att vara med oss i mötet med göteborgarna och alla andra i Slottsskogen😊